Se alla
Tobias Josefsson

Tobias Josefsson

Ordförande & listetta i kommunvalet 2022

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Ledamot kommunfullmäktige

Ersättare kommunstyrelsen

Ledamot valnämnden

"Livet är för kort för att hålla käften"

En socialliberal som tror på frihet och solidaritet. Mångsidig person med huvudet på skaft och hjärtat på rätta stället.

Följ det löpande flödet från Tobias Josefsson på Facebook!

  • Kommunvalet 2022: Plats 1, Liberalerna i Mjölby kommun
  • Riksdagsvalet 2022: Plats 3, Liberalerna i Östergötland

Tobias om… Liberalism

– Jag ser mig själv som socialliberal.
– Att vara socialliberal betyder för mig att jag tror på individens egen kraft, i kombination med solidaritet och ett gemensamt ansvar. Människans frihet är väldigt viktig, men när friheten medför att någon annan drabbas negativt behöver det tänkas till ordentligt.
– Personligen har jag väldigt svårt för partier som står långt ifrån mig ideologiskt. Jag vill gärna samarbeta med partier som i grunden vill uppnå liknande saker som jag och mitt eget parti. Övriga gör sig icke besvär.
– Däremot kan jag prata med, fika med, diskutera med, debattera med, rösta på förslag från och få stöd för förslag från i princip vem som helst. Det är inga problem. Däremot är det inte aktuellt med något samarbete med partier som på ett grundläggande plan inte delar mina värderingar.

Tobias om… Tobias

– Motto: Livet är för kort för att hålla käften.
– Civilekonom, halv civilingenjör, frilansskribent.
– Klassisk föreningsmänniska. Ledare i Västra Hargs IF, Mantorp Handboll och Mjölby Hockey, även på väg in i ridklubben MARS i Mjölby.
– Sportfåne och datornörd.
– Började med politik för att jag inte kunde stå och titta på när jag såg orättvisor.
– Tvåbarnspappa, make, husse till hund, katter och fem nordsvenska brukshästar.
– Varit med om att stötta två ensamkommande flyktingbarn från olika länder. Båda har gått igenom gymnasiet med bravur och har nu jobb i Sverige.
– Bor på en gård i skogen mellan Mjölby och Västra Harg.
– 41 år, närmar sig den ultimata åldern 42. Älskar Douglas Adams som författare.
– Som en del av skolgruppen utsedd till ”Årets Västra Hargare 2021”.

Tobias om… Liberalerna

– Liberalerna i Mjölby går till val i Mjölby kommun som en fristående, liberal kraft.
– Ledord: Kunskap, trygghet och frihet. Vi fortsätter att sätta skolan först, eftersom den är så otroligt viktig för människors utveckling. Från vaggan till graven.
– Liberalerna har i grunden en väldigt bra politik för att göra det bättre för kommunens invånare. Både utifrån partiets politik på riksplanet och utifrån det vi klurar fram lokalt.
– Min utgångspunkt är att vi som parti presenterar vad vi vill göra. Väljarna får utifrån det lägga sina röster, gärna på oss, och därefter får vi se vad som händer med samarbeten, styren och annat efter valet.
– När det gäller strategi och vägval är jag inte alltid överens med partiet om och kan säkerligen vara väldigt besvärlig att ha att göra med ibland, men det är på ett kortsiktigt plan.
– Liberalerna har en väldigt bra politik sett till innehållet! Det är det viktigaste i grunden och det som människor bör rösta på. Inte spelet inom politikens värld eller ”vem tar vem”-lekar.
– Skolpolitiken ligger mig så klart väldigt varmt om hjärtat, men även det nya bygdeprogrammet ”Bo och leva i hela landet” är väldigt bra – till och med unikt i sitt slag.
– Bygdeprogrammet innehåller bland annat politik för statsbidrag, bredband, miljö, kultur, stöd till lanthandlare, statlig service, polisen, bostäder, strandskydd, skogsbruk, trygghet, jakt (vildsvin) och självklart även sjukvård, vägar och skolor. Allt detta och mer därtill med fokus på glesbygd och landsbygd.
– Funkispolitiken med LSS och assistans, samt en levande politik för årsrika är också särskilt bra hos Liberalerna.

Tobias om… Listan till kommunvalet 2022

Plats 1-8 på listan är klara och vi kommer att landa kring 20 aktiva namn på listan även denna gång, vilket är en styrka för ett relativt litet parti. Just nu är det en knapp majoritet kvinnor bland kandidaterna.
– Vi har även den här gången ett väldigt starkt lag! Topp fyra är inbördes förändrat sedan 2018, men i övrigt samma styrka med rutinerade gruppledaren Curt Karlsson, utbildningsnämndens ordförande Gun-Inger Andersson och kultur-och fritidsnämndens ordförande Kristin Kellander (mest kryssad av alla 2018!).
– Flera nya namn finns med på topp 8: Fredrik Rödström Nygren och Amanda Gustafsson.
– Här återfinns även en stark comeback från Carina Johansson, vilket gör mig väldigt glad.
– Jag är mycket stolt över att få förtroendet som etta på listan och ser verkligen fram emot det!

Tobias om… Handslag för Mjölby

– Samarbetet i Handslag för Mjölby (S, L, C, KD, MP) har fungerat över förväntan. Klimatet har varit konstruktivt och positivt från start till upplopp.
– De fem partierna enades inför samarbetet om ett gemensamt politiskt program – och i princip allt i det har genomförts eller pågår. Det är mycket imponerande!
– Ett par saker finns kvar på att göra-listan. Det är dels en utredning om utebad i Mantorp, en liberal fråga sedan årtionden tillbaka. Nu finns badet med i den fördjupade översiktsplanen, riktigt häftigt. Det är dels en utredning om omlokalisering av Mjölby gymnasiums Kungshögaskolan, som nu också kommer att utredas.
– I sammanhanget vill jag påstå att alla partier i kommunfullmäktige i Mjölby har varit konstruktiva under mandatperioden. Det politiska klimatet är mycket gott och det råder till stora delar enighet om de viktiga besluten. Det är en otrolig styrka framåt, för invånarna.

Tobias om… Fyraprocentsspärren till riksdagen

– Det ser så klart tufft ut i opinionen, men det är resultatet på valdagen som räknas. En floskel? Kanske. Likväl en sanning.
– Vårt uppdrag handlar om att få fram vår politik, och lyckas se förbi allt det tråkiga inom politiken med rävspel, smutskastning och andra dumheter. Det är vår politik som är riktigt bra och det är den som ska göra Mjölby, Östergötland, Sverige och världen bättre.
– Det är enligt mig vår uppgift som politiker att förklara var vi står som parti. Därefter får människor välja att rösta på oss. Fortfarande är väldigt många svenskar liberala i själen. Vi älskar frihet och gör det tillsammans!

Sociala Medier

  • Följ på: 

Merry Christmas, folks! I hope you have accepted Santa's GDPR terms... #Santa #SantaClaus #jultomten #GDPR #ChristmasEve #MerryChristmas #godjul

Kan @EurosportSE förklara varför det står ”NED” respektive ”SWE”i grafiken? #vilketspråk #vmkval #twittboll

Deläger travhäst - och nu närmar det sig förhoppningsvis äntligen kval. https://twitter.com/ReductoBroline/status/799193343607631872

twitter.com
17 januari 2022

Toppkandidaterna inför kommunvalet 2022

Under söndag 16 januari höll Liberalerna i Mjölby ett medlemsmöte för att fastställa toppkandidaterna inför kommvunalet 2022. På mötet redovisade nomineringskommittén sitt förslag till…