Se alla

Handslaget fortsätter att leda Mjölby

Liberalerna fortsätter som del av en majoritet

Måndag 26 september 2022

De fem partierna i Handslag för Mjölby (S, L, C, KD, MP) har gemensamt kommit fram till att fortsätta leda Mjölby kommun även under den kommande mandatperioden 2023-2026. Det står klart efter dialogen inom och mellan de lokala partierna, som nu intensifierar arbetet med den konkreta sakpolitiken inför de kommande åren.

Valresultatet i Mjölby innebar en del förändringar i procentfördelningen, men väldigt få förändringar i fördelningen av mandat. Det betyder att de fem partierna i Handslag för Mjölby – Socialdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet de gröna – får fortsatt förtroende av väljarna och tillsammans fortfarande samlar 25 av 45 mandat i fullmäktige.

De fem partierna har framgångsrikt lett kommunen under fyra år. Handslag för Mjölby har nu också kommit överens om att fortsätta leda Mjölby kommun även under mandatperioden 2023-2026. Syftet är att skapa en på många sätt hållbar tillväxt i kommunen, förbättra elevernas studieresultat och inte minst att fortsätta förverkliga kommunens pinfärska Vision 2045.

Efter att partierna har kommit överens om att fortsätta leda kommunen framåt tillsammans kommer arbetet med den konkreta sakpolitiken inför de kommande åren att ta vid. Detsamma gäller för fördelning av platser och ansvar.

Ett av många viktiga områden är att fortsätta det fördjupade samarbetet mellan utbildningsnämnden, omsorgs- och socialnämnden samt kultur- och fritidsnämnden för att skapa bättre förutsättningar för barn och unga att nå bättre studieresultat och en förbättrad psykisk hälsa.

En annan viktig del för att skapa trygghet framåt för kommunen är att fortsätta den goda dialog som finns med invånarna, den politiska oppositionen, näringslivet, föreningslivet, civilsamhället och polisen. Det är när vi arbetar tillsammans som vi kan nå bäst resultat för alla.

– Tillsammans har vi genomfört och påbörjat många bra saker. Det vill vi fortsätta med och Liberalerna fortsätter att sätta skolan först. Vi ville i en orolig omvärld hitta en stabil lösning för ett lokalt styre och är glada över att vi har hittat det i Handslaget. Nu ska vi fortsätta att växa med förnuft och förbättra studieresultaten, säger Tobias Josefsson (L).